44-годишен мъж беше открит мъртъв край хижа Алеко в опожарена кола. Според

...
44-годишен мъж беше открит мъртъв край хижа Алеко в опожарена кола. Според
Коментари Харесай

Журналист: Велико, Пейо и Габриела са се виждали, за да уточнят кой е бащата на второто ѝ дете

44-годишен мъж беше открит мъртъв край хижа „ Алеко ” в опожарена кола. Според разследването жертвата е била удушена, а пожарът – инсцениран. Обвинени бяха брачната половинка на мъжа - Габриела Славова, и майка ѝ - някогашният консул на България в Тайланд - Красимира Трифонова. 

Според престъпния публицист Захари Белчев от " Телеграф " става дума за спор сред съпрузи. " Пейо и Габриела са женени. За едното от децата - бебе на няколко месеца, има спор не толкоз за настойничество, що се касае за това кой е бащата. Габриела се е виждала едновременно с двама мъже. За единия - Пейо, се е омъжила, а другият претендира за бащински права над бебето. Този, който има искания, е Велико Минков, някогашен народен представител от Политическа партия. Самата Габриела пък е партиен деятел от същата партия в Община Бургас. Има дело за бащинство. Велико, Пейо и Габриела даже са се виждали, с цел да уточнят кой е бащата. Има данни за упражнено домашно принуждение против Пейо от страна на двете дами, арестувани за убийството му ", разяснява Белчев.

" Първоначално това беше престъпен случай от битов темперамент. По неразбираеми аргументи съдът реши да засекрети съвещанието. Това, че тъщата е била посланик, не е от голяма важност. Беше официално съображение, само че процесът би трябвало да е обществен ", счита журналистът. 

По думите му в деня на убийството Пейо е отишъл в кв. " Изгрев " с колата си, с цел да се види с Габриела.

" Влезли са в автомобила, с цел да се схванат. Той е бил на шофьорското място, а тъщата - на задната седалка. Възрастната жена го е хванала за врата и го е удушила, а дъщерята не му е разрешила да избяга. Двете имат естествени телосложения, не е ясно дали е могъл да им противодейства или стискането на врата го е умъртвило за секунди. Може да е ликвидиране от пристрастеност, в положение на афект. Нямат необикновен опит и по тази причина са решили да се отърват от натрупа на Витоша, където през уикендите има много хора. Не е регион, в който да изоставиш мъртвец и да не се откри. Не се е получил и опитът им да възпламенят автомобила, тъй като времето е студено. Появиха се имената на двама мъже, които са им помагали. Те са привлечени като очевидци. Най-вероятно, дори те да са оказали помощ, тя не е била значима. Важни са показанията им ", уточни още журналистът. 

Относно различен престъпен случай от последните дни - убийството на 64-годишна жена в Бургас, намушкана над 40 пъти от сина си, Белчев съобщи: " Класически случай на ликвидиране, осъществено от наркозависим. Те постоянно са с особена свирепост. Мъжът е имал и шизофрения. Влезли са в спор, който е отключил експанзията. Направил е признания - явно въпреки всичко е решил, че няма смисъл да се измъква. Убитата е почитан преподавател, прочут в Бургас. Това е трагедия за общност ", акцентира журналистът.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР